Gebruikersdag Olympus - Leende - De Molenberg


 

Basiscursus fotografie met Olympus camera

 

 

 

 

Zaterdag 14 januari 2023

Manege - Grand Café De Molenberg 

Valkenswaardseweg 29C

5595 XB Leende

(vlakbij de Afrit Leende van de A2)

https://goo.gl/maps/GtuvNBmR4khL8gYJ7

 

 

 

 

Einde van de 70-er jaren kocht ik mijn eerste camera. Het werd een Olympus OM10 met een 50mm f1.8 lens. Een paar jaren later werd hij opgevolgd door een OM2 Spot Program. Ik heb beide toestellen nog steeds in mijn bezit en ze werken nog perfect. Ik heb toen voor Olympus gekozen omdat ze toonaangevend en vooral innovatief waren. De hand en het brein van hun schepper: de Heer Maitani. 

Decennia en enkele andere camera's later zocht ik een compacte reiscamera. Het was 2017 en Olympus presenteerde een nieuw vlaggenschip, de OM-D E-M1 mk2. Bij mijn weten de eerste camera met een 5-assige stabilisatie en een aantal functies waarvan ik bij merk N of merk C nooit gehoord had. Focus stacking, ProCapture, 60 beelden per seconde, High Res,.... De keuze was snel gemaakt. Weer bleek Olympus toonaangevend en innovatief te zijn. 

Heel enthousiast begon ik de menu's te doorworstelen, de handleiding te doorbladeren, op Youtube filmpjes te bekijken maar omdat het een nieuwe release was, was er weinig verhelderende informatie te vinden. Weken heeft het me gekost om alles een beetje onder de knie te krijgen. 

Daarom heb ik toen de facebook-pagina opgericht, om hulp te bieden en elkaar te helpen. Niet veel later organiseerde ik de eerste Gebruikersdag, met medewerking van Gea Neijsen. Er zijn in de periode nadien meerdere edities gevolgd in België en Nederland. 

 

Programma:

We gaan in deze les verder dan alleen de knopjes en de menu's doorlopen. Neen, we gaan zeker ook veel aandacht besteden aan het begrijpen van de camera. Het begrijpen van de lichtmeting en focusregeling. Heel wat essentiële fotografische basisbegrippen gaan we onder de loep nemen, want daar begint eigenlijk alles mee. Mijn ervaring is dat veel mensen enthousiast een toestel kopen met heel wat toeters en bellen en veel automatische functies maar ze zijn vaak toch wat teleurgesteld omdat de resultaten niet precies zijn wat op de website van het merk er zo mooi uitzag. En zo vanzelfsprekend leek. Het is niet zo vanzelfsprekend. 

 

Natuurlijk zal er ook voldoende ruimte en tijd zijn om je vragen te beantwoorden. 

Alle types van OM-D toestellen zijn welkom. 

 

Heb je specifieke vragen die je graag wil behandeld zien dan kan je die steeds op voorhand mailen naar info@acquaesapone.be

 

 


Olympus -Gebruikersdag

Omdat ik niet in dienst van Olympus werk en ook niet door hen gesponsord word, moet ik zelf zorgen dat de kosten gedekt zijn. Vandaar deze bijdrage die gevraagd wordt. 

Leer je Olympus camera ten volle benutten. Enkele uurtjes  investeren in deze basiscursus vertienvoudigt je plezier in het fotograferen. 

De cursus loopt van 10 uur tot ongeveer 16 uur afhankelijk van de vragen van de deelnemers. 

In de prijs zijn koffie, thee, water inbegrepen. Aan de locatie is een zeer goed restaurant verbonden maar eigen broodjes meebrengen mag ook. 

Gebruikersdag Leende

60,00 €

  • Beschikbaar