Meld je hier aan voor de verschillende activiteiten.

Liefst bij inschrijving betalen maar ter plaatse afrekenen kan zonodig ook. 

Als je inschrijving goed aangekomen is ontvang je bevestigingsmail. 


24 juli. Help mijn camera bedriegt mij! Correcte lichtmeting.

24 juli 13.00 u. Fotografie is schrijven met licht, dus moet je als fotograaf het licht ook goed kunnen lezen. Daarvoor zijn onze camera's vaak uitgerust met een ingebouwde lichtmeter. Maar is dit stukje techniek altijd wel correct in zijn meting. Natuurlijk, maar meet hij ook juist op de plaats die wij belangrijk vinden? En wat dan met die 18% grijskaart? We gaan dus de resultaten van de lichtmeter (ingebouwd of extern) leren interpreteren. 

30,00 €


28 juli: Basis analoge fotografie.

28 juli 14.00 uur. We gaan u in een uurtje wegwijs maken in de beginselen van de analoge fotografie. Je maakt kennis met de verschillende soorten camera's van point and shoot tot large format. Met verschillende soorten kleuren- en zwart-witfilm. Vaak moet je werken met een externe lichtmeter, ook dat komt aan bod, en zoveel meer.... Films ontwikkelen zal later aan bod komen. 

20,00 €


29 juli: Portretfotografie

29 juli 14.00u. Portretfotografie is nog steeds een van de meest populaire takken van de fotografie. Denk maar aan de talloze kiekjes die we met onze smartphone maken, hoe vaak gebruiken we die niet om mensen in de meest denkbare en ondenkbare situaties te fotograferen. 

Nu gaan we het licht in de tentoonstellingsruimte gebruiken om een portret te maken en we gaan vooral leren het licht te lezen. Licht van schaduw onderscheiden. Licht en tegenlicht, enz....

30,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

1 Augustus: Het doolhof van de filmemulsies met fotograaf Guy Meurs.

1 augustus 17.00 u.  Of betaal je niet teveel voor je filmrolletjes. Door de heropleving van de analoge fotografie zijn er de laatste jaren verschillende nieuwe filmemulsies op de markt gekomen. Zogezegd nieuwe films gelanceerd. Maar zijn die wel zo nieuw? Vaak zijn diezelfde emulsies onder een andere merknaam veel goedkoper te verkrijgen. Dus: weet wat je koopt. 

Niemand beter dan Guy Meurs kan ons wegwijs maken in dat doolhof. 

50,00 €


3 augustus. Help mijn camera bedriegt mij! Correcte lichtmeting.

3 augustus 17.00 u. Fotografie is schrijven met licht, dus moet je als fotograaf het licht ook goed kunnen lezen. Daarvoor zijn onze camera's vaak uitgerust met een ingebouwde lichtmeter. Maar is dit stukje techniek altijd wel correct in zijn meting. Natuurlijk, maar meet hij ook juist op de plaats die wij belangrijk vinden? En wat dan met die 18% grijskaart? We gaan dus de resultaten van de lichtmeter (ingebouwd of extern) leren interpreteren. (herhaling van 24/7)

30,00 €

4 augustus: Fotografische stadswandeling (gratis maar wel aanmelden).

4 augustus 17.00u. We nemen je mee langs een mooie route door onze geboortestad Hasselt, een route door het minder bekende deel van de stad met mooie graffiti, pittoreske café's en bars, mooie gevels en uitnodigende etalages. Camera niet vergeten. Deze activiteit is gratis maar wel aanmelden aub. 

0,00 €